Ram (21/03 - 20/04)
Is het niet eens tijd voor een grote schoonmaak? Afstand nemen van oude gewoontes kan zijn voordelen hebben. Er liggen volop kansen in het nieuwe jaar, zolang je ze maar niet uit de weg gaat. Grijp de kansen met twee handen aan en je ontmoet nieuwe mensen. Er kunnen zich totaal onverwachte zaken voordoen in je leven, maar het is afwachten of dit voor goed of kwaad is. Als je er voor openstaat zal het de eerste optie kunnen worden.
 

Stier (21/04 - 20/05)
Je kan behoorlijk wat nieuwe verantwoordelijkheden erbij krijgen in het nieuwe jaar. Het zal allemaal van je eigen instelling afhangen of hoe jouw omgeving hier op reageert. Nieuwe situaties betekend een nieuwe weg en een nieuwe visie. Laat je echter niet gek maken door alleen jouw eigen visie te herkennen. Samen met je vrienden kom je er wel uit en dan liggen er nieuwe kansen in het verschiet.
 

Tweeling (21/05 - 21/06)
Maak creatief gebruik van je ervaringen uit het verleden om beperkingen te omzeilen. Ga niet direct bij de pakken neerzitten als niet alles naar wens verloopt. Probeer deze situaties om te buigen in kansen in plaats van bedreigingen. Ga uitdagingen niet uit de weg, maar loop ook niet te hard van stapel, je kan er jouw omgeving mee afschrikken.
 

Kreeft (22/06 - 22/07)
Neem eens wat meer tijd voor jezelf! Als je zo doorgaat raak je nog overspannen. Houdt in de gaten dat je onafhankelijkheid niet de spuigaten uit moet lopen. Je hoeft niet alles in eigen hand te houden. Leer om je ervaringen te delen met anderen en probeer van andermans ervaringen te leren. Praat zaken uit. En met praten bedoelen we ook luisteren naar jouw omgeving.
 

Leeuw (23/07 - 23/08)
Geniet van het leven. Maar wel met mate. Misschien is het verstandig om je levensstijl iets aan te passen. Plezier staat voorop maar denk ook aan mindere tijden. Als je nu al je geluk inzet, zal je later nog wel eens tekort kunnen komen. Dromen kunnen uitkomen, maar hou de realiteit in de gaten: niet alles in rozengeur en maneschijn.
 

Maagd (24/08 - 22/09)
In het verleden stond je altijd voor iedereen klaar, maar laat het niet ten koste van jezelf gaan. Tijd is schaars en zorg ervoor dat je ook tijd overhoudt om te ontspannen. Ga eens iets doen met je creativiteit. Ook kan je de oplossing vinden in romantiek zo lang je er maar open voorstaat. Stel je eens iets minder schuw op! Vragen staat je vrij.
 

Weegschaal (23/09 - 23/10)
Mensen zullen je respecteren door je enorme inzet. Hierdoor kan je grote kansen krijgen, maar grijp ze wel met je volle verstand. Laat hebzucht niet alles verpesten wat je met zoveel moeite hebt opgebouwd. Pas op dat je niet te lui wordt als er zich veel kansen voor doen. Je kansen kunnen snel keren als je niet oppast.
 

Schorpioen (24/10 - 22/11)
Maak van uitstel geen afstel! Er liggen nog genoeg dromen en uitdagingen voor je in het verschiet die je uit de sleur van alledag kunnen trekken. Probeer niet alles alleen te doen, dat kan zorgen voor teleurstellingen. Communicatie en samenwerken zijn de toverwoorden. Gebruik je creativiteit, maar overdrijf het niet.
 

Boogschutter (23/11 - 21/12)
Laat je niet te makkelijk uit het veld slaan. Iedereen heeft wel eens een tegenslag, daar moet je meer om leren gaan. Je angst zit voornamelijk in je gedachten. Misschien voel je je eenzaam, maar bedenk dat je er sterker uit zal komen. Stilstand is achteruitgang en pas daar dus voor op. Kijk eens iets meer om je heen en je zal verbaasd staan hoeveel kansen er voor je in het verschiet liggen.
 

Steenbok (22/12 - 20/01)
Blijf jezelf is het belangrijkste advies voor je. Mensen in je omgeving zullen misschien aan je autoriteit tornen, maar bedenk dat je eigen identiteit juist hetgeen is dat je sterk maakt. Blijf op het rechte pad en je zult kansen vinden. Reageer niet te fel op je omgeving, probeer te luisteren en je eigen conclusies te trekken.
 

Waterman (21/01 - 18/02)
Als je bereid bent om te delen zullen zich grote mogelijkheden voordoen. Maar alleen als je deelt! Hou niet alle ideeŽn voor jezelf, laat anderen van jouw creativiteit meegenieten. Trek voordeel uit je harde werk uit het verleden. Knoop in je oren dat er een tijd van werken en een tijd van ontspannen is. Laat je verbeelding eens iets meer spreken.
 

Vissen (19/02 - 20/03)
Zet nu eindelijk eens je creatieve ideeŽn om in iets concreets. Het is belangrijk de juiste keuzes te maken. Bespreek je ideeŽn, maar bepaal zelf het eindoordeel. Wat in het begin niet zo leuk kan lijken kan uitgroeien tot iets moois. Laat je fantasie en dromen de vrije loop zodat er zich onverwachte kansen zullen voordoen.